viernes, 19 de noviembre de 2010

Cicle de conferències una escola per a tothom


El proper dimarts 30 de Novembre a les 18h a Sala d'actes de l'UPC

LA PLATAFORMA CIUTADANA PER UNA ESCOLA INCLUSIVA AL GARRAF US CONVIDA AL CICLE DE CONFERÈNCIES UNA ESCOLA PER A TOTHOM AMB EL TÍTOL:

I DESPRÉS DE L'EDUCACIÓ OBLIGATÒRIA, QUINES ALTERNATIVES FORMATIVES HI HA PER A L'ALUMNAT AMB DISCAPACITAT?

Tres experiències inclusives ens parlaran de l' alumne amb discapacitat i la seva transició al mon laboral.
1.-Emili Grande (Psicòleg) Membre de la Plataforma Ciutadana per una Empresa Inclusiva a Catalunya
2.-Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes (Unitat de Suport a la Educació Especial)
3.-Judith Munner Pineda (Psicòloga i directora del Centre) i Cecília Cuixart Serra (Pedagoga Terapeuta) del Centre Maregassa de Badalona.
L'acte con ja és habitual acabarà amb un col·loqui entre tots els assistents.

Feu la màxima difusió d'aquest acte.
Gràcies


jueves, 6 de mayo de 2010

FESTA PER UNA SOCIETAT INCLUSIVA

DISSABTE 8 DE MAIG
A LES 16,30 CERCAVILA A LES 17H FESTA FINS A LES 20,30H
A LA PLAÇA DE LA MARCER
DE SANT PERE DE RIBES.

Per què fem aquesta festa?
- Perquè la inclusió social dels infants, joves i adults amb discapacitat encara està lluny d’haver-se assolit malgrat tots els avanços que hi ha hagut en els últims vint anys.
- Perquè encara és necessari explicar que les persones amb discapacitat són, abans que res, persones, ciutadans i ciutadanes amb drets i amb deures, amb capacitats i no solament discapacitats, subjectes que formen part de la societat no solament perquè hi són físicament, sinó perquè contribueixen a la seva articulació i desenvolupament.
- Perquè és l’únic sector d’alumnes del qual encara es posa en dubte si han d’accedir o no a l’ensenyament ordinari, sobretot quan tenen limitacions educatives importants.
- Perquè encara hi ha molta gent que pensa que, pel seu bé, és millor que vagin a escoles especials, a esplais i centres d’esbarjo per nens, nenes i joves amb discapacitat.
- Perquè encara és molt difícil l’accés al mercat laboral ordinari dels joves amb discapacitat.

La inclusió social dels infants, joves i adults amb discapacitat és un benefici per a tothom

La nostra comarca és rica en experiències que han demostrat que la inclusió dels menors amb discapacitat, fins i tot amb plurideficiències i un grau d’afectació important, en les escoles, instituts, esplais i centres d’esbarjo ordinaris, aporta beneficis a tothom.

Enriqueix la personalitat dels nens, nenes i joves sense discapacitat i aporta estímuls més forts i un desenvolupament més integral a aquells que tenen una discapacitat.

El professorat i els monitors enriqueixen les seves habilitats.

Les famílies que tenen menors amb discapacitat tenen un espai i un status social normalitzat que evita l’aïllament. I les famílies dels nens i joves sense discapacitat aprenen a acceptar millor les pròpies limitacions i a descobrir i valorar les potencialitats de cada un dels seus membres.

La nostra comarca és rica també en iniciatives d’inserció laboral de persones amb discapacitat al mercat ordinari de treball, perquè no té cap sentit tenir una educació i un lleure inclusius si l’accés al mon del treball es fa de manera segregada a la resta de ciutadans i ciutadanes dels nostres territoris.


Per una societat per a tothom

Incloure és ajudar uns i altres a conviure, comunicar-se, intercanviar i compartir, gaudir del grup (a més d’estar físicament junts).

És descobrir que juntament a les limitacions (físiques, psíquiques i/o sensorials) hi ha també capacitats que permeten fer i sentir coses que es poden gaudir i tenen un valor positiu pels altres.

Incloure és aprendre que tenir limitacions no impedeix tenir alegria, estimar i ser estimat, fer coses útils i boniques o senzillament sentir-se feliç o fer feliç un altre.

És també aprendre a acceptar millor les pròpies limitacions i a descobrir i valorar les potencialitats de cada persona.

És descobrir que quan la persona amb discapacitat està al lloc de treball adequat, el nivell de rendiment i la qualitat de l’execució de la feina són iguals que una altra persona treballadora.